x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Marea Britanie susţine că cel mai bun mod de apărare a Republicii Moldova este asistenţa pentru Ucraina

Marea Britanie susţine că cel mai bun mod de apărare a Republicii Moldova este asistenţa pentru Ucraina

de Redacția Jurnalul    |    16 Mar 2023   •   17:45
Marea Britanie susţine că cel mai bun mod de apărare a Republicii Moldova este asistenţa pentru Ucraina

Ministrul britanic de Externe, James Cleverly, a argumentat, joi, că cea mai bună modalitate de protejare a Republicii Moldova este asistenţa militară pentru Ucraina, subliniind însă că Guvernul de la Londra va acţiona pentru contracararea provocărilor generate de Moscova.

"Noi credem cu fermitate că una dintre cele mai bune modalităţi de protejare a Republicii Moldova de un atac fizic este ajutarea ucrainenilor să se apere singuri de agresiunea rusă", a declarat James Cleverly, citat de postul de televiziune CNN.

"Puţine societăţi înţeleg tacticile activităţilor negative ale Rusiei mai bine decât Republica Moldova şi Georgia. Marea Britanie nu va asista pasivă în timp ce Moscova subminează în mod flagrant democraţia acestor ţări, suveranitatea şi integritatea teritorială", a afirmat James Cleverly în cursul unei vizite la Chişinău.

Republica Moldova ar urma să primească asistenţă de zece milioane de lire sterline (12 milioane de dolari) pentru "finanţarea reformelor economice şi politice, inclusiv în sectorul energetic". "Noile angajamente pentru Republica Moldova se adaugă fondurilor de 12 milioane de lire (peste 14 milioane de dolari) care contribuie deja la activităţile esenţiale de combatere a corupţiei şi de facilitare a transparenţei", a transmis Guvernul de la Londra.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Marea Britanie republica moldova