x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Marea Britanie: Şeful Trezoreriei vrea reforme privind guvernanţa băncilor

Marea Britanie: Şeful Trezoreriei vrea reforme privind guvernanţa băncilor

03 Aug 2009   •   00:00

Şeful Trezoreriei britanice, lordul Paul Myners, consideră că reforma privind legislaţia bancară, în special în cazul compensaţiilor financiare şi a formei de proprietate, trebuie să fie mai radicală, transmite Reuters citată de Mediafax.



În luna iulie, David Walker, fost preşedinte al diviziei internaţionale a băncii Morgan Stanley, a publicat un raport interimar care include 39 de recomandări de modificare a formei de guvernanţă a băncilor, de la politica salarială la selectarea membrilor conducerii.

Myners consideră însă că reforma trebuie să meargă mai departe, astfel încât acţionarii pe termen lung să aibă drepturi de vot sporite, iar băncile să fie obligate să dezvăluie beneficiile salariale ale membrilor personalului executiv, chiar dacă aceştia nu fac parte din consiliile de administraţie.

Şeful Trezoreriei a afirmat, într-un interviu pentru televiziunea BBC, că investitorii instituţionali ar trebui să aibă un rol mai eficient, în calitate de proprietari, şi să contribuie la evitarea unor crize de tipul celei care a condus la naţionalizarea a două bănci în Marea Britanie, Northern Rock şi Bradford & Bingley, şi preluarea unei participaţii majoritare la RBS.

×
Subiecte în articol: externe