x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Marina israeliană somează Amalthea să-şi schimbe ruta

Marina israeliană somează Amalthea să-şi schimbe ruta

de Corina Andriuta    |    14 Iul 2010   •   00:00

Comandourile israeliene sunt pregătite în orice moment să intervină în forţă şi să oblige nava Amalthea să-şi schimbe ruta maritimă. Nava sub pavilion moldovean, scrie unimedia.md, a primit deja un avertisment din partea marinei israeliene. În acelaşi timp, organizatorii ajutorului umanitar speră ca vasul să ajungă astăzi la destinaţie.




Forţele armate israeliene fac eforturi să oprească nava libiană Amalthea, care circulă sub pavilion moldovean, din traseul pe care îl are trasat spre Fâşia Gaza. Armatorii vasului susţin că transportă ajutoare pentru oamenii din Fâşia Gaza, ajutoare trimise de către fundaţia Gaddafi International .

Conform ABC News,  soldaţii israelieni au luat legătura cu vasul libian, au transmis un avertisment, dar comandourile israeliene încă nu au urcat la bord, informează şi ynet. Avertismentul spune că soldaţii vor intercepta nava, dacă nu îşi schimbă ruta.


Reprezentanţi ai Gaddafi International, care au închiriat vasul, au declarat că echipajul  nu  va schimba destinaţia vaporului care se îndreaptă spre Gaza. Nava a plecat din Egipt în urmă cu câteva zile şi transportă 2.000 de tone de alimente şi medicamente. Dacă soldaţii din comandourile israeliene vor urca la bordul vasului, nu ar fi prima dată când se produce un astfel de incident. În urmă cu o lună, comandourile israeliene au urcat la bordul unei flotile organizate de o fundaţie din Turcia care, în ciuda avertismentelor, se îndrepta spre Gaza. Nouă activişti au fost ucişi în cursul ciocnirilor de la bordul vaselor.

×
Subiecte în articol: externe