x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Marine Le Pen cere Franței să se opună eliminării restricțiilor de liberă circulație pentru români și bulgari în UE

Marine Le Pen cere Franței să se opună eliminării restricțiilor de liberă circulație pentru români și bulgari în UE

19 Sep 2013   •   21:45
Marine Le Pen cere Franței să se opună eliminării restricțiilor de liberă circulație pentru români și bulgari în UE

Președintele partidului francez de extremă-dreapta Frontul Național (FN), Marine Le Pen, a făcut apel joi la țara sa să se opună eliminării restricțiilor de circulație în UE pentru români și bulgari începând cu 1 ianuarie 2014, informează agerpres.ro.

"De la 1 ianuarie 2014, România și Bulgaria vor fi membri cu drepturi depline ai UE", a precizat Marine Le Pen într-un comunicat. "Fără să fi intrat încă în Schengen (spațiul de liberă circulație fără controale la frontiere—n.r.), circulația în cadrul UE a românilor și bulgarilor și, prin urmare, a romilor va fi și mai ușoară decât în prezent", a afirmat ea.

Ministrul francez de interne "Manuel Valls a dat dovadă de multă agitație în ceea ce privește dosarul romilor, însă refuză să se confrunte cu adevăratele probleme", a mai declarat politiciana.

Marine Le Pen i-a cerut ministrului de interne să fie ferm în ceea ce privește intrarea deplină a Bulgariei și României în UE și să transmită că "Franța se va opune".

Joi dimineață, Valls s-a declarat "mai mult decât rezervat" în privința intrării Bulgariei și României în Schengen.

El a reamintit de asemenea că "trebuie atenție în privința stigmatizării", după unele afirmații făcute de Nathalie Kosciusko-Morizet, membră a partidului de opoziție UMP, care a spus că romii îi 'hărțuiesc' pe parizieni.

×
Subiecte în articol: marine le pen imigranti romani