x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Mark Gitenstein, noul ambasador al SUA în România

Mark Gitenstein, noul ambasador al SUA în România

12 Iun 2009   •   00:00
Mark Gitenstein, noul ambasador al SUA în România

Barack Obama a anunţat în urmă cu o zi nominalizarea a zece viitori ambasadori ai SUA în alte state. Printre aceştia se află şi Mark Gitenstein, care va ocupa postul din România, susţineThe Washington Times. ''SUA au şansa de a avea aceşti distinşi bărbaţi şi distinse femei ca reprezentanţi în străinătate'', a declarat Obama, precizând că viitorii diplomaţi vor ajuta la ''întărirea parteneriatelor Americii în lume şi vor înfrunta provocările secolului al XXI-lea''.



Datorii plătite

Sursa citată arată că preşedintele SUA a ridicat la rangul de ambasador mari donatori din campania sa electorală, printre aceştia remarcându-se fostul guvernator de Virginia, Donald S. Beyer, nominalizat la postul din Elveţia. Democratul Beyer a fost un susţinător de la început în campania lui Obama, reuşind să colecteze peste 500.000 de dolari donaţii din partea altora pentru campania lui Obama şi contribuind personal cu maximul permis, 4.600 dolari. Nominalizarea lui Beyer la postul din Elveţia, care include şi reprezentarea intereselor SUA în micul principat Liechtenstein, a survenit după ce o serie de apropiaţi politici ai lui Obama au obţinut poziţii de top în străinătate, o practică uzuală pentru preşedinţi, potrivit Washington Times.

Mark Gitenstein, nominalizat pentru a ocupa postul din România a fost, în schimb, un donator pentru rivalul lui Obama în alegerile primare, Hillary Rodham Clinton. Nominalizările urmează să fie confirmate de Senatul SUA. (O.C.)

×
Subiecte în articol: externe