x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Efectele anunțului lui Iohannis. Mark Rutte este aproape sigur următorul lider NATO

Efectele anunțului lui Iohannis. Mark Rutte este aproape sigur următorul lider NATO

de Redacția Jurnalul    |    20 Iun 2024   •   18:00
Efectele anunțului lui Iohannis. Mark Rutte este aproape sigur următorul lider NATO
Sursa foto: Hepta

Mark Rutte este aproape sigur următorul lider NATO. Premierul încă în exercițiu al Olandei este singurul candidat rămas în cursa pentru poziția de Secretar General al organizației. Rutte a rămas singur după ce președintele României, Klaus Iohannis, a anunțat că se retrage din cursă.

Mark Rutte este singurul candidat care vrea să-l înlocuiască în funcție pe Jens Stoltenberg. Numirea lui Rutte ar putea fi oficializată la o întâlnire a ambasadorilor NATO în zilele următoare sau de lideri țărilor membre care se vor întâlni la Washington, în iulie, pentru cea de-a 75-a aniversare a alianței.

Președintele României, Klaus Iohannis, a renunțat la cursă. Administrația Prezidențială a anunțat joi că președintele Klaus Iohannis a solicitat membrilor Consiliului Suprem de Apărare a Țării să se pronunțe cu privire la candidatura lui Mark Rutte pentru funcția de Secretar General al NATO. Aceștia s-au declarat în favoarea susținerii de către România a candidaturii premierului olandez, a transmis sursa menționată.

Totodată, în ședința CSAT de joi, președintele României a informat că i-a anunțat pe aliații din cadrul NATO, la sfârșitul săptămânii trecute, asupra retragerii candidaturii sale pentru funcția de Secretar General al organizației, a precizat Administrația Prezidențială.

(sursa: Mediafax)

×