x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Mark Zuckerberg, fondatorul FACEBOOK: Guvernul SUA, o ameninţare pentru Internet!

Mark Zuckerberg, fondatorul FACEBOOK: Guvernul SUA, o ameninţare pentru Internet!

14 Mar 2014   •   09:05
Mark Zuckerberg, fondatorul FACEBOOK: Guvernul SUA, o ameninţare pentru Internet!

Fondatorul Facebook Mark Zuckerberg a avertizat joi că guvernul SUA subminează încrederea în Internet şi nu face suficient pentru a asigura publicul cu privire la libertatea şi securitatea on-line, informează AFP, potrivit Agerpres. 'L-am sunat pe preşedintele (Barack) Obama ca să îmi exprim dezamăgirea în legătură cu daunele provocate de guvern pentru viitorul nostru în general', a scris el într-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook. 'Din păcate, se pare că va fi nevoie de o lungă perioadă pentru o reformă reală', şi-a exprimat el frustrarea.

'Guvernul american ar trebui să fie campion pentru Internet, nu o ameninţare. El ar trebui să fie mai transparent cu privire la ceea ce face, altfel oamenii îşi vor imagina ce este mai rău', a avertizat Mark Zuckerberg.

Această luare de poziţie din partea co-fondatorului celei mai mari reţele de socializare online din lume ilustrează tensiunile crescânde dintre sectorul tehnologiei şi autorităţi după o serie de dezvăluiri despre programe ample de monitorizare puse în aplicare de către agenţiile de informaţii americane.

'Internetul funcţionează pentru că majoritatea oamenilor şi companiilor fac acelaşi lucru. Noi cooperăm pentru a crea un mediu sigur şi pentru a face spaţiul pe care îl împărtăşim să fie şi mai bun', a adăugat el.

'Acesta este motivul pentru care sunt atât de bulversat şi de dezamăgit de rapoartele repetate cu privire la comportamentul guvernului american. Când inginerii noştri lucrează neobosit pentru a îmbunătăţi siguranţa, noi ne gândim să ne protejăm împotriva criminalilor, nu împotriva propriului nostru guvern', a afirmat Zuckerberg.

×