x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Mark Zuckerberg: Mesajele care îndeamnă la ură nu au ce căuta pe Facebook

Mark Zuckerberg: Mesajele care îndeamnă la ură nu au ce căuta pe Facebook

26 Feb 2016   •   21:06
Mark Zuckerberg: Mesajele care îndeamnă la ură nu au ce căuta pe Facebook

Fondatorul şi şeful executiv al Facebook Mark Zuckerberg a declarat vineri la Berlin ca scopul său este să elimine mesajele care îndeamnă la ură de pe reţeaua de socializare, transmiţând totodată că are planuri în ce priveşte viitorul companiei bazat pe noile tehnologii, scrie DPA.

''Discursul care îndeamnă la ură nu are ce căuta pe Facebook'', a spus Zuckerberg la o reuniune publică organizată la Berlin, admiţând că până în prezent nu a făcut o treabă destul de bună în acest sens.

Şeful Facebook a declarat că a înţeles cât de sensibilă este chestiunea postărilor care conţin îndemnuri la ură pe teritoriul Germaniei, pe fondul crizei refugiaţilor. "Am înţeles mesajul şi încercăm să ne descurcăm mai bine", a spus Zuckerberg în faţa a peste 1.400 de oameni prezenţi la întâlnire, într-o fostă clădire a unui depou de autobuze care a fost construită în anii '20 ai secolului trecut.

Zuckerberg a îndemnat SUA şi alte state să urmeze exemplul Germaniei care a primit anul trecut 1,1 milioane de persoane care au cerut azil. ''Conducerea Germaniei în criza refugiaţilor este un model pentru restul lumii. Este nevoie de curaj şi umanitate să înţelegi că există oameni care au nevoie de o casă'', a spus Zuckerberg.

Şeful Facebook a anunţat că grupul de firme pe care îl conduce a donat 1,1 milioane de euro pentru a ajuta la dezvoltarea parteneriatelor în domeniul inteligenţei artificiale cu instituţii de cercetare din Europa, printre care se numără şi Universitatea Tehnică din Berlin. "Să construieşti maşini care să înveţe comportamentul uman poate spori potenţialul umanităţii", a mai spus Mark Zuckerberg.

Berlinul este un oraş ''care uneşte oamenii'', a spus şeful companiei care deţine cea mai mare reţea de socializare din lume. Zuckerberg a răspuns la diferite întrebări din partea publicului, multe dintre acestea personale, despre viaţa sa în calitate de tată, despre câinele său sau ce ar face dacă ar fi şeful Twitter. Luna trecută, Facebook a deschis la Berlin un birou pentru a oferi suport pentru utilizatorii reţelei de socializare în Germania, care sunt circa 28 de milioane.AGERPRES

×