x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Marș comemorativ pentru victimele holocaustului la Budapesta

Marș comemorativ pentru victimele holocaustului la Budapesta

17 Apr 2017   •   14:10
Marș comemorativ pentru victimele holocaustului la Budapesta

Peste 10.000 de persoane au participat duminică, la Budapesta, la un "marş al celor vii" pentru comemorarea victimelor holocaustului, transmite agenţia ungară de presă MTI. Evenimentul, organizat pentru a 15-a oară, a început la memorialul "Pantofi pe cheiul Dunării", unde participanţii au depus pietre şi flori şi au aprins lumânări, înainte de a traversa podul spre piaţa Clark Adam din cartierul Buda. 

Scopul manifestării este să permită exprimarea respectului faţă de victimele Holocaustului de către oricine, indiferent de religie sau orientarea politică, odată cu angajamentul la solidaritate şi la o cultură politică democratică, arată MTI. 

Gordon Gabor, preşedintele comitetului de organizare, a arătat că anul acesta Paştele coincide cu a şasea zi a sărbătorii evreieşti Pesah şi cu Ziua Comemorării Holocaustului în Ungaria, scrie Agerpres.

Ambasadorul israelian la Budapesta, Yosef Amrani, a afirmat că participanţii îi reprezintă şi pe cei care nu au putut fi prezenţi, care nu mai pot umbla, care şi-au pierdut viaţa sau nenăscuţi. El a subliniat importanţa memoriei şi a reamintit că înaintea primei legi antisemite din Ungaria, din 1938, au fost teama, ura şi prejudecăţile. 

Transmisiunea în direct a manifestării a fost urmărită de aproximativ 18.000 de utilizatori ai reţelei Facebook. 

×