x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Marturia unui ostatic din magazin. Un barbat a incercat sa-l impuste pe Coulibaly

Marturia unui ostatic din magazin. Un barbat a incercat sa-l impuste pe Coulibaly

10 Ian 2015   •   19:36
Marturia unui ostatic din magazin. Un barbat a incercat sa-l impuste pe Coulibaly

Mikael B. se afla in magazinul atacat in Vincennes, impreuna cu fiul sau de trei ani. Sesizand pericolul, a incercat, alaturi de alte persoane, sa se refugieze intr-una din camerele frigorifice aflate la subsolul magazinului. Din cauza faptului ca usa camerei frigorifice nu putea fi blocata din interior, au fost nevoiti sa revina in magazin, fiind amenintati ca in cazul in care vor refuza, vor fi omorati.

"S-a prezentat. Era surprinzator de calm. “Sunt Amedy Coulibaly, musulman si apartin Statului Islamic””, a povestit Mickael B,
Pe neasteptate, unul dintre ostatici a luat o arma de pe o tejghea a magazinului. Coulibaly o lasase acolo pentru ca se blocase dupa primele focuri trase cu ea. S-a intors si a tras in ostatic care a murit pe loc.
Mi-a cerut sa sun presa, ceea ce am si facut. A vorbit la BFMT.
Se pregatea sa moara, spunea ca asta va fi recompensa sa. La un moment dat a inceput sa se roage, Telefonul meu era deschis si monitorizat de politisti, care au profitat si au lansat atacul. Cand grilajul magazinului a inceput sa se ridice am inteles ca incepuse atacul. Ne-am trantit la pamant", si-a incheita Mikael B, povestirea.

Ce este surprinzator la aceasta stire este faptul ca ea a fost postata initial pe Le Point, dupa care a fost retrasa, subiectul fiind regasit cu greu pe alte site-uri. Informatiile furnizate in cadrul acestui articol nu par a pune in pericol actiuni ale serviciilor de inteligenta, un motiv pentru care acest articolul ar fi putut fi retras de pe site-ul Le Point fiind cel al veridicitatii ei.


.

×
Subiecte în articol: atac terorist paris