x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe "Mărul” românesc de la Shanghai, nereprezentat la nivel înalt

"Mărul” românesc de la Shanghai, nereprezentat la nivel înalt

de Anca Aldea    |    30 Apr 2010   •   00:00



Ministrul Economiei, Adriean Videanu, şi-a amânat vizita până în luna iunie

Delegaţia Ministerului român al Economiei la Expoziţia Mondială de la Shanghai şi-a amânat vizita de reprezentare până în luna iunie. Delegaţia - formată din 15 persoane, între care ministrul Adriean Videanu, dar un reporezentant al Ministerului Turismului, precum şI oameni de afaceri români - ar fi trebuit să plece din ţară la 23 aprilie, într-un miniturneu regional cu data sosirii la Shanghai pe 29 aprilie. Zborul a fost însă amânat din cauza norului de cenuşă. Organizatorii expoziţiei mondiale de la Shanghai au fost informaţi joi despre amânarea vizitei, astfel că până în luna iunie, ţara noastră nu va fi reprezentată la nivel de ministru ori premier.

La expoziţie, la standul României vor fi 7 evenimente economice (4 minitarguri şi 3 misiuni economice) iar biroul de reprezentare a intereselor economice la Shanghai va fi suplimentat pe  toată perioada expozitiei.

Surse apropiate organizatorilor expoziţiei din capitala financiară a Chinei ne-au dezvăluit că Ministerul român al Turismului ar vrea ca la această expoziţie să lanseze brandul de ţară. Acesta fapt ar putea unul dintre motivele amânării vizitei până în luna iunie.

×
Subiecte în articol: externe