x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Masacru în sala de fitness

Masacru în sala de fitness

de Sînziana Stancu    |    06 Aug 2009   •   00:00
Masacru în sala de fitness
Sursa foto: /AFP

Patru persoane au fost ucise şi cel puţin zece rănite de un bărbat care a deschis focul într-o sală de gimnastică din Pennsylvania, unde abia începuse ora de dansuri latino.



Un bărbat înarmat a pătruns într-un club de gimnastică, L.A. Fitness, din Bridgeville, în apropiere de Pittsburgh (statul Pennsylvania), a intrat într-o sală de gimnastică unde se ţinea ora de dansuri latino, a stins lumina şi a început să tragă în toate părţile, ucigând patru femei şi rănind încă zece. Atacul s-a produs marţi seara, iar criminalul s-a sinucis, potrivit primelor investigaţii ale poliţiei. "Ne aflăm doar la începutul anchetei. Nu am mai văzut niciodată ceva asemănător (...) Era un haos total", a declarat pentru ABC News comandantul Poliţiei comitatului Allegheny, Charles Moffatt.

Criminalul era George Sodini, de 48 de ani, era membru al clubului de fitness.

O martoră, care s-a prezentat doar cu numele Nicole, a declarat pentru postul local de televiziune WTAE că bărbatul a intrat cu o geantă mare în sala de dans, unde se aflau aproximativ 30 de femei, nu a scos nici un cuvânt, a lăsat geanta jos, a stins luminile şi apoi a început să tragă. "A tras mai multe focuri", a declarat Nicole. "Oamenii urlau peste tot. Era îngrozitor", a adăugat ea. O altă martoră, Lauren Dooley, de 26 de ani, membră a clubului de fitness, povesteşte că în momentul atacului în club erau aproximativ o sută de persoane, iar în sala de dans în care s-a produs masacrul erau numai femei. Laureen făcea exerciţii pe banda de maraton, într-o altă sală, ascultâmd muzică la iPod, când au început împuşcăturile şi i-a văzut pe colegii săi de sală părăsind aparatele de gimnastică, trântindu-se pe podea. Abia atunci şi-a dat seama că se întâmplă ceva, iar când şi-a scos căştile din urechi a auzit urlete şi împuşcături.

URA FEMEILE

Potrivit Pittsburgh Post-Gazette, anchetatorii  au descoperit un bilet în geanta de sport a atacatorului. Fără a da amănnunte despre întregul conţinut al biletului, anchetatorii au declarat presei doar că, din ce era scris, reieşea că bărbatul avea ceva împotriva femeilor şi le ura atât de mult, încât se hotărâse să le omoare. El venise de mai multe ori în cursul zilei la clubul de fitness, iar seara se uitase minute-n şir, din afara clădirii, la sala de dans pe care se hotărâse să o atace. Moffatt a mai spus că ucigaşul a descărcat aproximativ 50 de gloanţe, din două arme, în femeile din sală. În biletul găsit în geanta lui, nebunul mai scria că îşi dorea să moară în mijlocul propriului măcel. De aceea, după ce a simţit că îşi va epuiza muniţia, s-a sinucis, îndreptând una dintre arme înspre capul lui.

×
Subiecte în articol: externe