x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Medic nigerian condamnat la închisoare pe viață pentru viol în Lagos

Medic nigerian condamnat la închisoare pe viață pentru viol în Lagos

de Redacția Jurnalul    |    25 Oct 2023   •   19:00
Medic nigerian condamnat la închisoare pe viață pentru viol în Lagos

Un tribunal din Nigeria a condamnat un director medical la închisoare pe viață pentru că a violat-o pe nepoata adolescentă a soției sale.

Olufemi Olaleye a agresat-o sexual pe fată timp de mai bine de un an, până când soția sa a aflat și a informat poliția, a declarat un procuror citat de BBC.

Doctorul a pledat nevinovat în timpul procesului, însă un judecător de la un tribunal din Lagos a declarat că a considerat că dovezile împotriva medicului sunt convingătoare și a respins cererea de clemență a acestuia.

Olaleye a fost pus sub acuzare în noiembrie anul trecut pentru două capete de acuzare de viol între decembrie 2019 și iulie 2022, când fata locuia cu familia acestuia.

În timpul procesului, soția medicului, Aderemi Olaleye, a declarat că a descoperit abuzul după ce fata a vorbit cu mătușa ei și cu șoferul familiei. Fata, acum în vârstă de 18 ani, a spus că doctorul se culca cu ea și a amenințat-o că o va ucide dacă va spune cuiva, a declarat soția doctorului.

De asemenea, el a fost acuzat că a obligat-o să se uite la materiale pornografice.

Șase martori, fata, soția acuzatului, un medic, un expert în îngrijirea copiilor și doi ofițeri de poliție implicați în investigații, au depus mărturie în cadrul procesului.

Medicul a depus, de asemenea, mărturie în propria apărare, alături de medicul său legist, care a criticat probele medicale prezentate de acuzare.

Judecătorul Rahman Oshodi l-a descris însă pe directorul medical al Optimal Cancer Care Foundation ca fiind un infractor „periculos" care nu a avut nicio urmă de regret. Mai mult, acesta a ordonat ca numele medicului să fie adăugat în registrul infractorilor sexuali din statul Lagos.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: medic viol condamnare