x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Medicii şi farmaciştii din Grecia, în grevă două zile împotriva măsurilor de austeritate

Medicii şi farmaciştii din Grecia, în grevă două zile împotriva măsurilor de austeritate

de Mediafax    |    02 Ian 2012   •   12:49
Medicii şi farmaciştii din Grecia, în grevă două zile împotriva măsurilor de austeritate

Medicii si farmacistii din Grecia au inceput luni o greva de doua zile pentru a protesta fata de masurile de austeritate care afecteaza sectorul sanatatii, avute in vedere de Guvern, relateaza AFP.

Majoritatea farmaciilor din tara urmau sa fie inchise pana marti, pentru a protesta fata de scaderea prevazuta a ratei lor de profit de la 18 la suta la 15 procente, decisa de stat pentru a reface finantele securitatii sociale.

Spitalele publice nu vor asigura decat urgentele pana marti, pentru a contesta noi scaderi ale salariilor luate in calcul de Guvern, in cadrul unei reduceri generale a remuneratiilor in sectorul public.

Organizatia medicilor greci le-a cerut de asemenea membrilor sai sa declanseze o greva nationala, asigurand doar cazurile de urgenta, pentru a protesta fata de reducerea cheltuielilor in sectorul sanatatii.

Guvernul grec incearca sa limiteze cheltuielile sociale in cadrul unui plan de austeritate adoptat la presiunea creditorilor sai, UE si FMI, in schimbul unui ajutor financiar, dupa ce a fost la limita falimentului in 2010.

×