x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe MEDIERE/Corina Creţu, în delegaţia europeană din Israel

MEDIERE/Corina Creţu, în delegaţia europeană din Israel

de Irina Cristea    |    08 Ian 2009   •   00:00

Din delegaţia Parlamentului European care se va deplasa în Israel pentru a evolua situaţia provocată de războiul din regiune face parte şi eurodeputatul român Corina Creţu.



Potrivit unui comunicat remis de biroul său parlamentar de la Bruxelles, Corina Creţu va lua parte la întâlniri cu miniştrii israelieni ai apărării şi ai afacerilor externe, cu membri ai Knessetului (Parlamentul israelian) şi cu liderul opoziţiei din Israel, Benyamin Netanyahu. Programul vizitei include deplasări în imediata vecinătate a Fâşiei Gaza, unde membrii delegaţiei vor discuta situaţia din zonă cu purtătorul de cuvânt al forţelor armate, respectiv primarii oraşelor şi localnici.

PROTEJAREA CIVILILOR. "Ceea ce se întâmplă este o tragedie şi e important să vedem consecinţele acestui conflict care atrage atenţia întregii lumi, în aceste zile, prin intensitatea şi implicaţiile sale, mai ales cele umanitare. Cred că cel mai important şi mai urgent lucru acum este de a găsi soluţii pentru criza umanitară şi pentru protejarea populaţiei civile. Copiii sunt cei mai ameninţaţi: există riscul major să moară de frig în Gaza, în condiţiile în care majoritatea locuinţelor şi spitalelor nu au energie electrică şi căldură", a declarat Corina Creţu, europarlamentar din partea PSD, membru al Comisiei pentru Dezvoltare a Parlamentului European, responsabilă de problematica ajutorului umanitar.

×
Subiecte în articol: externe