x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Medina, oraşul "verde” al musulmanilor

Medina, oraşul "verde” al musulmanilor

03 Noi 2009   •   00:00

Medina, oraşul saudit în care se află palatul funebru al profetului Mohammed, va deveni prima localitate islamică "verde".

Timp de şapte ani, locuitorii şi vizitatorii acestui oraş-simbol al religiei islamice vor fi educaţi cu privire la necesitatea adoptării unui comportamtn ecologic. În şcoli se va introduce o materie care abordează chestiuni legate de protejarea mediului înconjurător, de folosirea energiilor verzi în moschei şi de încurajarea comportamentelor ecologice în locurile de pelerinaj, informează presa britanică, preluată de Agerpres.

Medina va avea un transport public ecologic şi fântâni de apă potabilă astfel încât pelerinii să nu mai aibă nevoie de apa îmbuteliată în PET-uri. Autorităţile iau chiar în calcul tipărirea Coranului pe hârtie reciclată.

Liderii spirituali ai marilor religii ale lumii au decretat deja că este "imperativ din punct de vedere moral" ca omenirea să lupte împotriva fenomenului schimbărilor climatice. Arhiepiscopul de Canterbury a declarat recent că respectarea normelor ecologice de viaţă "este benefică pentru suflet", iar Biserica Anglicană a anunţat de asemenea o serie de măsuri privind instalarea de turbine eoliene pe biserici şi încurajarea credincioşilor să recicleze cât de mult posibil.

×
Subiecte în articol: externe