x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Meloni: „Alegerea de a sprijini Ucraina a fost, în primul rând, de interes național”

Meloni: „Alegerea de a sprijini Ucraina a fost, în primul rând, de interes național”

de Redacția Jurnalul    |    08 Sep 2024   •   07:40
Meloni: „Alegerea de a sprijini Ucraina a fost, în primul rând, de interes național”
Sursa foto: Hepta

Premierul italian, Giorgia Meloni, a confirmat că Italia va continua să sprijine Ucraina. Ea a spus că abandonarea Ucrainei nu este o opțiune.

Premierul italian, Giorgia Meloni, a declarat sâmbătă că Italia nu va înceta să ajute Ucraina și că actualul impas din război demonstrează că reacția Occidentului față de invazia Rusiei a fost una corectă, scrie Reuters.

Comentariile au fost făcute după o întâlnire cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski, de sâmbătă.

Meloni vorbit, de asemenea, și despre importanța rolului pe care China și India îl pot juca în rezolvarea conflictului și a insistat că abandonarea Ucrainei nu este o opțiune.

„Alegerea de a sprijini Ucraina a fost, în primul rând, o alegere de interes național și este o alegere care nu se va schimba”, a declarat Meloni la forumul de afaceri TEHA, din nordul Italiei.

„Am avut o întâlnire cu Președintele Consiliului de Miniștri al Italiei, GiorgiaMeloni.

Unul dintre subiectele cheie discutate a fost recuperarea și reconstrucția Ucrainei, concentrându-ne în special pe restaurarea sistemului energetic. Apreciem profund decizia Italiei de a găzdui următoarea Conferință de Recuperare a Ucrainei în 2025.

Am discutat, de asemenea, despre implementarea Formulei de Pace, în care Italia joacă un rol activ în fiecare dintre punctele sale”, a scris, la rândul său, președintele Zelenski pe X.

(sursa: Mediafax)

×