x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Membri ai conducerii unei companii din Belgia, sechestraţi în birouri de către sindicalişti

Membri ai conducerii unei companii din Belgia, sechestraţi în birouri de către sindicalişti

08 Ian 2010   •   00:00
Membri ai conducerii unei companii din Belgia, sechestraţi în birouri de către sindicalişti

Circa zece membri ai conducerii uzinei din Jupille, estul Belgiei, a companiei AB InBev, numărul unu mondial în domeniul berii, au fost sechestraţi aseară de sindicate, în urma reducerii cu 10 la sută a angajaţilor companiei în ţară. "Cerem ca direcţia generală să se deplaseze la faţa locului şi să renunţe la concedieri", a declarat Marc Delvenne, un reprezentant al sindicatului.



Acţiunea ar putea dura "toată noaptea", a adăugat Delvenne, citat de agenţia Belga. Potrivit postului de radio RTBF, directorii uzinei sunt reţinuţi într-o sală de şedinţe a clădirii administrative din apropierea uzinei.

Anheuser-Busch InBev, gigant belgo-americano-brazilian în domeniul berii, înfiinţat în 2008, îşi are originile în Belgia. Dacă sediul social al companiei este la Louvain (centru), unde se îmbuteliază Stella Artois, marcă celebră a grupului, uzina din Jupille este de asemenea unul dintre centrele sale istorice, de pe când produce berea Jupiler, una dintre preferatele belgienilor.

Direcţia AB InBev a anunţat joi că 300 dintre cei 3.000 de angajaţi din Belgia îşi vor pierde locurile de muncă, în special în vânzări, producţie şi logistică. Este vorba despre un răspuns faţă de scăderea consumului de bere în Belgia, potrivit conducerii.

Potrivit sindicatelor, care se tem că toate activităţile administrative vor fi mutate din Belgia, unde vor fi menţinute numai producţia şi distribuţia, filiala din Louvain va pierde 179 de locuri de muncă, cea din Jupille 63, iar alte 53 de locuri de muncă vor fi desfiinţate în diferite depozite. De altfel, activităţile de producţie din Diekirch (Luxemburg) vor fi mutate în Jupille şi Louvain, potrivit unui comunicat al companiei, citat de Belga.

Mediafax

×
Subiecte în articol: externe