x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Mercenarii lui Gaddafi primesc 350 de euro pentru fiecare cadavru adus la Tripoli

Mercenarii lui Gaddafi primesc 350 de euro pentru fiecare cadavru adus la Tripoli

22 Mar 2011   •   13:39
Mercenarii lui Gaddafi primesc 350 de euro pentru fiecare cadavru adus la Tripoli
Sursa foto: /Reuters
157576-.jpgUn membru al miliţiei lui Gaddafi, capturat în Zitan, a spus că primesc aproape 350 de euro pentru fiecare cadavru adus la Tripoli, potrivit unui mesaj pe Twitter, relatează BBC.

Forţele pro Gaddafi continuă marţi atacurile asupra rebelilor din mai multe oraşe din vest, au anunţat rebelii. Forţele lui Gaddafi atacă Zintan şi încearcă să intre în oraş folosind artileria grea, a spus un rebel din oraşul de la 160 kilometri est de Tripoli, potrivit Al Jazeera.

Coaliţia internaţională, condusă de Statele Unite, Franţa şi Marea Britanie, a bombardat ieri oraşul Sebha, situat la 750 de kilometri sud de Tripoli, un fief al tribului Guededfa al colonelului Gaddafi, a declarat un purtător de cuvânt al Guvernului libian, citat de AFP.

El a precizat că raidurile coaliţiei au atins de asemenea, un "mic port de pescuit" la 27 de kilometri vest de Tripoli. El a adăugat că aceste atacuri au făcut "numeroase victime" în rândul civililor, în special la "aeroportul civil" din Sirt, oraşul natal al lui Gaddafi, la 600 de kilometri est de Tripoli.

Ibrahim a mai spus că oraşul rebel Misrata, situat la 200 de kilometri est de Tripoli, a fost "eliberat în urmă cu trei zile", dar forţele regimului continuau să caute "elemente teroriste".

Cel puţin 40 de persoane au fost ucise ieri şi peste 300 au fost rănite de tiruri ale forţelor loiale liderului libian, la Misrata, au afirmat anterior un purtător de cuvânt al rebelilor şi o sursă medicală din oraş.

Un medic de la spitalul principal din Misrata a afirmat că "numărul martirilor se ridică la 40 şi al răniţilor la peste 300". "Încă mai primim" victime, a adăugat el.

×