x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Merkel schimbă foaia cu imigranţii delincvenţi

Merkel schimbă foaia cu imigranţii delincvenţi

de Sînziana Stancu    |    09 Ian 2008   •   00:00
Merkel schimbă foaia cu imigranţii delincvenţi
Sursa foto: MARTIN OESER/

Cancelarul german, Angela Merkel, şi-a schimbat brusc şi total retorica la adresa imigraţiei şi delincvenţei juvenile în rândul imigranţilor, cerând adoptarea unor măsuri drastice pentru comba­terea acestora

Cancelarul german, Angela Merkel, şi-a schimbat brusc şi total retorica la adresa imigraţiei şi delincvenţei juvenile în rândul imigranţilor, cerând adoptarea unor măsuri drastice pentru comba­terea acestora, scrie Der Spiegel. Atitudinea ei i-a surprins pe analiştii politici şi îi îngrijorează pe apărătorii drepturilor omului, pe imigranţi şi pe unii politicieni.

 

PRECEDENT. Imediat după ce s-a întors din vacanţa de Sărbători, Merkel i-a ţinut parte premierului landului Hesse, Roland Koch (politician conservator), care, după precedentul cu un bătrân german agresat de Crăciun de doi imigranţi minori, unul grec şi altul turc, pledează pentru combaterea delincvenţei juvenile în rândul imigranţilor. Analiştii o critică pe Merkel, pentru că nu a făcut declaraţii la fel de vehemente şi în urma seriei de atacuri comise de extremiştii de dreapta împotriva minorităţilor din Germania şi au subliniat că, potrivit cifrelor oficiale, infracţionalitatea în rândul imigranţilor din Germania este în declin.

×
Subiecte în articol: externe