x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Mesajul Prinţului William al Marii Britanii, după ce a revenit în serviciul public

Mesajul Prinţului William al Marii Britanii, după ce a revenit în serviciul public

de Redacția Jurnalul    |    08 Feb 2024   •   11:15
Mesajul Prinţului William al Marii Britanii, după ce a revenit în serviciul public
Sursa foto: Hepta

Prințul William le-a mulțumit britanicilor pentru mesajele binevoitoare la adresa soției sale, Kate, după recenta operație chirurgicală, și a tatălui său, regele Charles, după ce a fost diagnosticat cu cancer, când a revenit miercuri la îndatoririle oficiale.

În timp ce William era în centrul atenției pentru familia regală, fratele său mai mic, prințul Harry, care s-a înstrăinat de familie, urma să se întoarcă în Statele Unite după o vizită cu avionul pentru a-și vedea tatăl, relatează Reuters.

„Aș dori să profit de această ocazie pentru a vă mulțumi ... pentru mesajele amabile de susținere pentru Catherine și pentru tatăl meu, mai ales în ultimele zile. Înseamnă foarte mult pentru noi toți", a declarat William, 41 de ani, prințul de Wales.

"Este corect să spunem că ultimele săptămâni au avut un accent mai degrabă medical. Așa că m-am gândit să vin la o acțiune a ambulanței aeriene pentru a scăpa de toate acestea", a declarat el la un dineu de gală pentru organizația caritabilă Air Ambulance Charity din Londra, unde printre invitați s-a numărat și actorul hollywoodian Tom Cruise.

În condițiile în care regele și-a amânat îndatoririle publice pentru a urma un tratament în ambulatoriu, iar Kate nu se așteaptă să revină la angajamente decât după Paște, sarcina de a asigura imaginea publică a monarhiei revine celorlalți membri ai familiei regale, în special lui William și soției lui Charles, regina Camilla.

Specialistul Robert Hardman a declarat că William și-a asumat deja îndatoriri de stat substanțiale spre sfârșitul domniei reginei Elisabeta, când aceasta a fost împiedicată de probleme de mobilitate.

Marți, regele a călătorit împreună cu Camilla la Sandringham House, reședința sa din estul Angliei, după o scurtă întâlnire de aproximativ 30 de minute cu fiul Harry, care tocmai venise cu avionul pentru a-și vedea tatăl după ce regele i-a spus că are cancer.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: prinţul william Marea Britanie