x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Mexicanul de 59 de miliarde

Mexicanul de 59 de miliarde

de Delia Zahareanu    |    08 Aug 2007   •   00:00
Mexicanul de 59 de miliarde
Sursa foto: SUSANA GONZALEZ/

Pentru că nimeni nu rezistă la infinit pe locul 1, chiar şi Bill Gates a trecut la "medalia de argint", in spatele mexicanului Carlos Slim, in clasamentul magnaţilor lumii.

Revista americană Fortune consemnează un moment de cotitură in istoria topurilor despre cei mai avuţi oameni ai planetei. Mitul "Bill Gates", cu legendarul imperiu Microsoft, s-a văzut aruncat pe un loc doi de meteorica evoluţie a miliardarului mexican Carlos Slim, noul deţinător al titlului de "cel mai bogat om din lume". Averea lui Slim se ridică la 59 de miliarde de dolari, cu un miliard mai mult decăt cea a lui Gates, conform estimărilor prezentate de publicaţia economică americană Fortune. Numai in ultimul an magnatul Mexicului a inregistrat profituri de 12 miliarde de dolari, din afacerile sale vaste şi din cotarea companiilor sale la bursă. De altfel, două treimi din piaţa de acţiuni a Mexicului sunt deţinute de companiile lui Slim.


NU-I PASĂ. "Nu ştiu dacă sunt numărul unu, numărul 20 sau numărul 2.000. Nu contează", a declarat Slim la anunţarea rezultatelor din revista Fortune. Afacerile lui Carlos Slim, preponderent axate pe servicii de telecomunicaţii, dar şi lanţuri de magazine de retail sunt in unele cazuri adevărate monopoluri, cum este, de exemplu, furnizorul de telefonie TelMex, iar America Movil este cel mai mare furnizor de servicii wireles din America Latină, conform estimărilor Fortune. Cunoscut pentru cumpătarea sa exagerată, Slim obişnuia să apară la importante şedinţe de afaceri cu un ceas-calculator ieftin, de plastic, se mai arată in materialul Fortune.

×
Subiecte în articol: externe slim