x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe MIC DEJUN LA CASA ALBĂ/Români la masă cu Obama

MIC DEJUN LA CASA ALBĂ/Români la masă cu Obama

de Sînziana Stancu    |    06 Feb 2009   •   00:00

Doi europarlamentari români participă azi la un mic dejun cu preşedintele Statelor Unite, Barack Obama, în cadrul tradiţionalei reuniuni "Naţional Prayer Breakfast", organizată la Casa Albă de peste o sută de ani.



Europarlamentarii români Nicolae Vlad Popa şi Nicodim Bulzesc au avut norocul de a fi printre cei patru mii de invitaţi din toată lumea, de la şefi de stat şi de guvern, până la personalităţi din diferite domenii, ca oameni de ştiinţă, laureaţi ai Premiului Nobel, sportivi, jurnalişti sau lideri religioşi, scrie Mediafax.

"Micul dejun de rugăciune" pe care Casa Albă îl organizează de peste o sută de ani, a ajuns la cea de 57-a ediţie. Reuniunea a început la ora 8:00, ora Washingtonului (ora 15:00, ora României), la Casa Albă, unde preşedintele Obama a stat de vorbă, a mâncat şi s-a rugat împreună cu invitaţii săi. Această ediţie este cea mai amplă de până acum, datorită numărului mare de invitaţi, precum şi a numeroaselor ţări - peste 160 - din care provin aceştia.

DUPĂ MERITE
"Este foarte multă lume aici. Până acum, am reuşit să îi recunosc pe fostul premier al Marii Britanii, Tony Blair, şi pe vicepreşedintele Statelor Unite, Joe Biden. Micul dejun începe la ora 8.00. Suntem aşezaţi la mese rotunde de cât0e opt persoane. Eu am fost repartizat la masa numărul 111, care este chiar în centrul sălii. Deocamdată, am reuşit să identific un singur politician român în sală", a declarat Nicolae Vlad Popa corespondentului Mediafax. El a adăugat că "invitaţiile s-au făcut în baza activităţii din Parlamentul European, în acest mandat".

×
Subiecte în articol: externe