x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Michael Jackson, din nou în instanţă

Michael Jackson, din nou în instanţă

de Anca Aldea    |    07 Iul 2011   •   21:00
Michael Jackson, din nou în instanţă

Avocatii lui Michael Jackson se lupta in instanta pentru a salva o colectie de desene, schite si sculpturi create de pop-star-ul american si evaluata la circa 900 de milioane de dolari. 'Razboiul' este purtat intre administratorii averii lui Michael si fostul manager si purtator de cuvant al cantaretului, Tohme Tohme. Presa americana vorbeste despre o colectie impresionanta, formata din 182 de lucrari neexpuse niciodata in public si create de Michael sub indrumarea unui fost prieten, artistul australian Brett-Livingsone Strong. Tohme sustine ca Michael Jackson si-a dat consimtamantul ca intreaga sa colectie sa-i fie ofe­rita lui Strong si a prezentat, in instanta, o scrisoare datata in 2008, in care sunt stabilite detaliile intelegerii prin care artistului australian i se ofera dreptul asupra intregii colectii fara a i se cere nimic la schimb. Un paragraf scris de Tohme in aceasta depesa atrage atentia: 'Michael isi doreste sa stii ca iti este foarte recunoscator pentru loiali­tatea de care ai dat dovada de-a lungul timpului si considera aceasta ca un mic semn de apreciere pentru prietenia ta continua'.

Potri­vit presei americane, colectia de arta a intrat in posesia lui Strong, iar acesta a gasit deja un cumparator pentru ea. De aceea, avocatii care ii reprezinta pe admi­nistratorii averii lui Michael incearca acum cu dispe­rare sa reintre in posesia colectiei si sustin ca scrisoarea prezentata de fostul manager al lui Michael este un fals. Pentru a-si sprijini afirmatiile, avocatii au denuntat lipsa semnaturii, de pe document, a cantaretului ame­rican. Ei au spus ca, potrivit scrisorii semnate de Tohme, Strong este liber sa faca orice isi doreste cu intreaga colectie de arta.

Artistul a incercat sa deseneze inclusiv pasii de dans pe care ii executa cu atata naturalete pe scena, spun apropiati ai familiei, care au vazut operele de arta disputate in justitie. Potrivit acestora, si sculpturile pe care cantaretul ameri­can le-a creat cu ajutorul profesorului sau sunt uluitoare, mai ales cele care reproduc creatii renumite, precum 'David' si 'Sclavul Muribund', ale lui Michelangelo.

×
Subiecte în articol: fun