x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Michael Jordan împlineşte duminică 50 de ani

Michael Jordan împlineşte duminică 50 de ani

16 Feb 2013   •   17:05
Michael Jordan împlineşte duminică 50 de ani

Michael Jordan împlineşte, duminică, 50 de ani. La zece ani de la ultimul său meci, ecourile mostenirii lasate de sportiv in liga profesionistă nord-americană de baschet (NBA) inca auzindu-se, se arată într-un material al agenţiei France Presse.

Michael Jordan s-a născut în Brooklyn, New York, la 17 februarie 1963, fiind al patrulea din cei cinci copii ai lui Deloris şi James R. Jordan. În septembrie 1989 s-a căsătorit cu Juanita Vanoy, având trei copii, Jeffrey Michael, Marcus James şi Jasmine. Jordan şi Vanoy au divorţat în decembrie 2006, iar Juanita a primit 168 de milioane de dolari în urma partajului. În decembrie 2011,el s-a logodit cu modelul Yvette Prieto.

 "MJ" este considerat cel mai bun jucător din istoria baschetului, datorită performanţelor din teren, concretizate prin şase titluri de campion NBA cu echipa Chicago Bulls şi două medalii olimpice de aur, dar şi pentru că a fost ''piatra de temelie'' a NBA-ului modern.

 În 1993, la prima retragere, Jordan a semnat un contract cu echipa de baseball Chicago White Sox, însă a revenit în baschet în 1995, retrăgându-se din nou în 1999 şi revenind în 2001. În 2003, s-a retras definitiv, iar în prezent este patronul echipei Charlotte Bobcats, un club din NBA.

×
Subiecte în articol: michael jordan