Micul dejun este considerat de nutriţionişti cea mai importantă masă a zilei. Un studiu al unor cercetători israelieni arată că prima gustare din zi contribuie şi la creşterea fertilităţii femeilor care suferă de sindromul ovarelor polichistice, conform site-ului israel21c.org. Femeile care se confruntă cu sindromul ovarelor polichistice pot preveni simptomele acestei boli printr-un mic dejun bogat în calorii, potrivit studiului realizat de profesori şi de medici din Tel Aviv.
Sindromul ovarelor polichistice afectează un procent cuprins între 6 şi 10% dintre femeile aflate la vârsta reproductivă, ducând la infertilitate şi la alte probleme de sănătate, cum ar fi creşterea nivelului de insulină în organism.
Scopul studiului israelian a fost acela de a găsi o legătură între cantitatea de calorii şi momentul zilei în care sunt consumate.
Este foarte important cât de multe calorii conţine un meniu, însă contează şi mai mult momentul zilei în care o persoană le consumă, a spus profesorul Oren Froy, unul dintre realizatorii studiului, conform sursei citate.
La acest studiu au participat 60 de femei cu vârste cuprinse între 25 şi 39 de ani, care sufereau de această problemă. Cercetătorii au observat timp de trei luni care este reacţia organismului pacientelor la un regim bogat în calorii. Femeile au fost împărţite în două grupuri şi au consumat în jur de 1.800 de calorii pe zi, însă în momente diferite. Primul grup consuma cele mai multe calorii dimineaţa, iar cel de-al doilea seara.
Cercetătorii au descoperit o îmbunătăţire la sănătatea femeilor care au luat un mic dejun mai bogat, în timp ce la grupul care mânca o cină mai consistentă nu s-a sesizat nicio diferenţă.
Deşi problema ovarelor polichistice este o afecţiune fără remediu, un stil de viaţă sănătos şi echilibrat poate ameliora sau chiar preveni simptomele acestei boli, comentează jurnaliştii israelieni.