x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Micuţa Madeleine, indopată cu somnifere?

Micuţa Madeleine, indopată cu somnifere?

de Irina Cristea    |    15 Sep 2007   •   00:00
Micuţa Madeleine, indopată cu somnifere?
Sursa foto: RUI VIEIRA/

Poliţiştii portughezi care anchetează dispariţia micuţei britanice Madeleine McCann lansează o ipoteză-şoc: fetiţa in vărstă de 4 ani ar fi murit din pricina unei supradoze de somnifere.

Poliţiştii portughezi care anchetează dispariţia micuţei britanice Madeleine McCann lansează o ipoteză-şoc: fetiţa in vărstă de 4 ani ar fi murit din pricina unei supradoze de somnifere.

Din luna mai se desfăşoară operaţiunile de căutare a micuţei Medeleine McCann, ele transformăndu-se treptat intr-o anchetă menită să depisteze circumstanţele decesului fetiţei. Asta in condiţiile in care trupul lui Maddie nu a fost găsit, iar recompensa oferită pentru orice informaţie care ar duce la descoperirea ei este una record - 1,5 milioane de euro.

IN LABORATOR. Chiar şi in lipsa trupului britanicei de 4 ani, poliţiştii portughezi care anchetează cazul au lansat o ipoteză surprinzătoare. Potrivit publicaţiei France Soir, citată de cotidianul britanic Daily Mail, specialiştii cred că Maddie este moartă, iar cauza decesului ar fi o supradoză de somnifere. Această pistă s-a conturat in urma analizelor efectuate de experţi asupra autoturismului cu care familia McCann se afla in vacanţă in Portugalia in perioada cănd Maddie a dispărut. Studierea fluidelor descoperite in portbagajul maşinii inchiriate de Kate şi Gerry McCann "demonstrează că fetiţa a inghiţit medicamente, fără indoială somnifere, in cantităţi mari".

"Noi nu repetăm zvonuri din alte ziare. Aceasta nu este o teorie, ci un fapt dovedit de autorităţile portugheze. Este bine să pui in faţă teorii şi opinii, insă in final acest caz va fi decis pe baza dovezilor. In calitate de jurnalişti, am incercat să stabilim ce dovezi sunt disponibile", spun surse din redacţia France Soir.

Suspecţi

Noile descoperiri susţin teoriile din Portugalia, potrivit cărora soţii McCann sunt implicaţi in moartea fiicei lor şi in ascunderea trupului acesteia. Gerry i Kate sunt consideraţi suspecţi de anchetatorii portughezi, care i-au audiat din nou săptămăna trecută, spre indignarea britanicilor. The Telegraph scrie că doi oameni de afaceri milionari care au dat bani pentru găsirea Madeleinei au refuzat să contribuie la dovedirea nevinovăţiei părinţilor ei in faţa justiţiei.
Â

×
Subiecte în articol: externe