x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Mii de militari ai NATO se antrenează în Polonia

Mii de militari ai NATO se antrenează în Polonia

18 Iun 2015   •   21:18
Mii de militari ai NATO se antrenează în Polonia

Peste 2.000 de militari NATO din cadrul noii forţe cunoscute şi sub numele de "vârf de lance" se antrenează joi pentru a răspunde în situaţii criză. Antrenamentul are loc la un poligon de tragere de la Zagan, în sud-vestul Poloniei, iar militari folosesc tancuri şi muniţie reală.

Acest exerciţiu - NOBLE JUMP 2015 (NOJP15) - face parte din cadrul unor manevre de amploare pe care Alianţa Nord-Atlantică le organizează pe flancul său de est, cu scopul de a le oferi asigurări statelor membre estice îngrijorate de acţiunile ostile ale Rusiei în Ucraina, informează AP, citată de ANTENA 3.

Scopul exerciţiului este să testeze şi să perfecţioneze abilităţile forţei operaţionale interarme Very High Readiness Joint Task Force - cunoscute şi sub numele de "vârf de lance", create la ultimul summit NATO.

Acest exerciţiu, la care au participat 700 de militari, a făcut parte din manevrele BALTOPS 2015, pe care NATO le organizează pe flancul său de est pentru a le oferi asigurări membrilor din regiune ai Alianţei îngrijoraţi de acţiunile Rusiei.

×
Subiecte în articol: nato Polonia exerciti armata militari