x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Mii de persoane manifestează la Damasc pentru susţinerea preşedintelui

Mii de persoane manifestează la Damasc pentru susţinerea preşedintelui

de Marina Constantinoiu    |    29 Mar 2011   •   13:47

Mii de susţinători ai preşedintelui sirian Bashar al-Assad manifestează marţi într-o mare piaţă din Damasc, pe fondul unor mişcări de protest la adresa regimului politic sirian, fără precedent de la venirea sa la putere, în 2000, relatează AFP.

“Cu sângele nostru, cu sufletul nostru, ne vom sacrifica pentru tine, Bashar”, “Allah, Siria, Bashar şi asta e tot”, “Unul, Unul, Unul, poporul sirian este unul”, scandează manifestanţii veniţi pe jos sau cu autobuzele în Piaţa Sabaa Bahrat, din zona Băncii Centrale, unde tronează un imens afiş al preşedintelui statului.

Manifestanţii flutură drapele siriene şi portrete ale preşedintelui, purtând banderole pe care scrie “Nu disensinilor confesionale!”.

Siria este o ţară multiconferională şi multietnică, având o populaţie majoritar sunnită, alawiţii fiind o altă minoritate, dar care are reprezentanţi la vârful statului, în Siria fiind şi creştini şi kurzi.

Manifestaţii identice sunt prevăzute să aibă loc în toate oraşele ţării, adaugă AFP.

Preşedintele Bashar al-Assad, la putere din 2000, urmează să anunţe în scurt timp măsuri menite a liberaliza regimul politic instaurat în ţară în urmă cu 50 de ani, în special ridicarea stării de urgenţă care îi privează pe cetăţeni de majoritatea libertăţilor publice.

×
Subiecte în articol: siria manifestatii damasc bashar al-assad