x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Mii de lucrători portuari din Columbia Britanică intră în grevă

Mii de lucrători portuari din Columbia Britanică intră în grevă

de Redacția Jurnalul    |    02 Iul 2023   •   22:00
Mii de lucrători portuari din Columbia Britanică intră în grevă
Sursa foto: Hepta

Câteva mii de muncitori portuari sindicalizați din provincia canadiană British Columbia (vest) au intrat în grevă, după ce nu au reușit să ajungă la un acord pentru reînnoirea unui contract la nivelul întregii industrii, care a expirat în martie, a anunțat sâmbătă un grup de angajator.

Asociația British Columbia Maritime Employers Association (BCMEA) a declarat că aceasta și International Longshore and Warehouse Union Canada (ILWU Canada) s-au întâlnit joi și vineri în cadrul unor discuții susținute de Federal Mediation and Conciliation Service.

„Din păcate, nu s-a putut ajunge la un acord provizoriu”, a precizat BCMEA într-un comunicat citat de Reuters.

Membrii ILWU Canada au fost în grevă în șantiere din British Columbia, a precizat BCMEA. Solicitat să comenteze, sindicatul a spus că va emite o declarație odată ce va exista o rezolvare a disputei privind contractul colectiv de muncă, care acoperă aproximativ 7.500 de angajați de la 30 de terminale din provincie.

Greva ar putea avea consecințe grave pentru economia Canadei și pentru micile întreprinderi, a declarat într-un comunicat Federația canadiană a întreprinderilor independente (CFIB). Grupul a îndemnat guvernul să se asigure că operațiunile portuare sunt menținute.

Într-o postare pe Twitter, sâmbătă, ministrul canadian al Muncii, Seamus O'Regan Jr. a declarat că BCMEA și ILWU Canada rămân la masa negocierilor pentru a ajunge la un acord, adăugând că mediatorii federali continuă să sprijine părțile în negocierile lor.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: columbia britanica greva