x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Milano: fetiţă abandonată de mama româncă

Milano: fetiţă abandonată de mama româncă

de Carmen Plesa    |    20 Apr 2010   •   00:00

Cotidianul italian La Repubblica a publicat astăzi povestea unei fetiţe românce pe care mama ei, dependentă de droguri şi fără un domiciliu stabil, a "uitat-o" într-un parc din Milano.
Fata, în vârstă de 8 ani, le-a spus poliţiştilor că nu mai vrea să stea cu mama, ci vrea să se ducă la şcoală, potrivit presei italiene.

Singură şi înfometată. Murdară şi foarte slabă. O fetiţă de opt ani stătea nemişcată în faţa unei rotiserii din via Panfido Castaldi, privind fix la vitrină. Când patronii rotiseriei au remarcat-o, duminică, după ora 18:30, au încercat să afle cu cine a ajuns acolo. "Sunt singură, mi-e foame şi mi-e sete", i-a spus timid fetiţa femeii din spatele tejghelei. Aceasta i-a făcut repede ceva de mâncare, iar fetiţa, un pic speriată şi fără să vorbească, a înghiţit rapid ce i se oferise.

Între timp, patronii de la rotiserie au chemat poliţia. A venit întâi o patrulă, apoi o a doua, din care făcea parte şi o poliţistă. Oamenii legii s-au apropiat de fetiţă, au glumit cu ea şi s-au jucat, până când aceasta a început să comunice. Copila le-a povestit că era în parc cu mama şi că aceasta a părăsit-o şi a plecat cu nişte prieteni. "M-a lăsat singură", a mai spus fata.

Poliţiştii au mers în parc, n-au dat de urma mamei, însă l-au găsit pe fratele femeii, proaspăt eliberat dintr-o închisoare din Ivrea, unde stătuse pentru un furt comis. Cu ajutorul acestuia, poliţiştii au reconstituit povestea fetiţei.

"VREAU SĂ MĂ DUC LA ŞCOALĂ!"
Mama, o româncă în vârstă de 41 de ani, dependentă de droguri, venise într-adevăr în parc cu fiica. Însă a plecat apoi cu un grup de bărbaţi, uitând de fetiţă.
"Stă în locuri care nu-mi plac, eu vreau să mă duc la şcoală şi să mă joc cu alţi copii", le-a spus fetiţa poliţiştilor.

Când oamenii legii au găsit-o pe femeie, fata a refuzat să meargă cu ea: "Mă duce în locuri urâte, vreau să rămân cu poliţia", a spus fata.
Românca de 41 de ani, care a declarat că locuieşte în vagoanele vechi dintr-o gară, a fost denunţată pentru abandon de minori. Fetiţa a fost internată pentru a se stabili starea ei de sănătate, iar când va ieşi din spital va fi dusă într-un centru social.

Povestea fetei a fost preluată de mai multe ziare italiene, iar Per Citta a scris "Vreau să merg la şcoală şi să mă joc cu copiii", aceasta fiind fraza zilei.

×
Subiecte în articol: diaspora