x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Miliardarul fara casa

Miliardarul fara casa

de IncomeMagazine    |    06 Oct 2012   •   10:12
Miliardarul fara casa
Nicolas Berggruen este un investitor germano-american. Averea lui este estimata la 1,7 miliarde de euro. Dar, spre deosebire de ceilalti mari bogati ai lumii, Berggruen nu are o locuinta proprie. El traieste in hoteluri de cinci stele, dupa ce si-a vandut toate proprietatile in urma cu 12 ani.
O geanta pentru documente este singurul bagaj. Si, fireste cele 1,7 miliarde de euro din conturile bancare. Supranumit „miliardarul SDF”, Nicolas Burggruen figureaza, in prezent, pe locul 546 in palmaresul celor mai instarite personalitati ale lumii, stabilit de Forbes. Dar nu are un acoperis deasupra capului. De cand a decis, acum 12 ani, sa scape de toate proprietatile sale din Manhattan, New York si Miami, el refuza sa inchirieze sau sa cumpere o resedinte.

La 51 de ani, el traieste singur, mutandu-se dintr-un hotel in altul – toate de 5 stele – si traversand lumea la bordul avionului sau privat, un Gulfstream IV. Acest nomad superbogat poate, astfel, sa locuiasca in 14 orase diferite in decurs de o luna. „Nu mai sunt atasat de bunuri materiale”, explica el pentru Daily Mirror in aprilie anul trecut. „Posed foarte putine lucruri: cateva hartii, doua sau trei carti si cateva camari, veste si pulovere”

Citeste mai mult pe incomemagazine.ro


Citeste si
Cum va arata viitoarea harta a lumii
Experiment Facebook. Taxa pentru postari speciale
Care este orasul din Romania unde BMW ar putea sa deschida o noua fabrica


Cei mai puternici 5 agenţi de publicitate de la Hollywood

×
Subiecte în articol: Nicolas Berggruen miliardar