x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Miliardarul Michael Bloomberg se retrage din competiția pentru Casa Albă

Miliardarul Michael Bloomberg se retrage din competiția pentru Casa Albă

04 Mar 2020   •   20:30
Miliardarul Michael Bloomberg se retrage din competiția pentru Casa Albă

Miliardarul Michael Bloomberg s-a retras, miercuri, din alegerile primare din SUA și îl va susține pe fostul vicepreședinte Joe Biden, potrivit Business Insider.

Candidatul democrat Michael Bloomberg s-a retras, miercuri, din competiția pentru prezidențialele din 2020 și îl va sprijini pe fostul vicepreședinte Joe Biden, potrivit sursei citate.

Fostul primar al orașului New York City a cheltuit peste 500 milioane de dolari în campania sa, însă s-a retras din cursa prezidențială, după ce a fost învins la un scor zdrobitor.

Decizia a fost luată după înfrângerea suferită de fostul primar al New Yorkului în Super-marţea alegerilor. Alegătorii democraţi au mers la urne în 14 state şi un teritoriu, Insulele Samoa americane, iar aceasta din urmă a fost singura regiune câştigată de Bloomberg.

„Am crezut întotdeauna că, pentru a-l învinge pe Donald Trump, trebuie să fim uniţi în sprijinirea candidatului care are şansa cea mai bună să câștige. După votul de ieri, este clar că acest candidat este prietenul meu, un mare american, Joe Biden”, a declarat Bloomberg, într-o declarație de presă după ce s-a retras.

Ca şi alţi candidaţi retraşi până acum, Amy Klobuchar şi Pete Buttigieg, Bloomberg a anunţat că îl sprijină pe Joe Biden.

În lupta pentru Casa Albă, în tabăra democrată, cel mai bine clasaţi sunt Joe Biden, cu 305 delegaţi, şi Bernie Sanders, cu 243.

MEDIAFAX

×