x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Militarilor americani ai Forţelor pentru Operaţiuni Speciale li s-a ordonat să se retragă din Libia imediat

Militarilor americani ai Forţelor pentru Operaţiuni Speciale li s-a ordonat să se retragă din Libia imediat

17 Dec 2015   •   21:38
Militarilor americani ai Forţelor pentru Operaţiuni Speciale li s-a ordonat să se retragă din Libia imediat

Unui comando american, care a ajuns în Libia luni, i s-a ordonat să se retragă imediat din cauza amestecului acestora în forţele aeriene libiene, armată, oficiali americani şi libieni.

Un înalt oficial american din Apărare, care a făcut declaraţii sub condiţia anonimităţii, a confirmat incidentul pentru NBC News după ce Forţele Aeriene Libiene au publicat fotografii, pe pagina sa de Facebook, în care apare un grup al U.S. Special Operations Forces pe unul din bazele aeriene libiene.

Libia se află în haos din timpul Primăverii Arabe din 2011. Incidentul s-a petrecut luni însă a ieşit la iveală a doua zi, după ce Libia a semnat un acord cu Naţiunile Unite pentru formarea unui guvern în ţara care se zbate într-un război civil continuu, relatează Associated Press.

Comandouri americane "au tot fost în Libia" de mai mult timp, spun oficiali SUA, dar mai degrabă pentru a consilia forţele libiene decât pentru a desfăşura operaţiuni de luptă sau antrenamente.


Grupul de militari americani caruia i s-a ordonat sa paraseasca Libia


Avionul care a adus militarii americani in Libia


×
Subiecte în articol: militari americani in libia