x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Mineriada Madrilenă. Cel puţin doi răniţi în confruntările cu forţele de ordine

Mineriada Madrilenă. Cel puţin doi răniţi în confruntările cu forţele de ordine

11 Iul 2012   •   15:10
Mineriada Madrilenă. Cel puţin doi răniţi în confruntările cu forţele de ordine

Cel putin doua persoane au fost ranite miercuri, la Madrid, in cursul unor confruntari care au izbucnit intre mineri si politisti, dupa ce un grup de manifestanti a aruncat cu pietre si sticle in directia membrilor fortelor de ordine care incercau sa il disperseze.

Mii de persoane participa la un miting in apropierea Ministerului Industriei, organizat in semn de protest fata de reducerea subventiilor catre bazinele miniere.

Incidentele au izbucnit in momentul in care un grup de manifestanti a inceput sa arunce cu diverse proiectile, inclusiv petarde, sticle si pietre asupra politistilor din dispozitiv, care au utilizat scuturile pentru a se proteja.

Cel putin doua persoane au fost ranite, si anume un fotograf AFP si un manifestant, care a declarat ca a fost atins de un glont din cauciuc, potrivit unei jurnaliste AFP.

Trei persoane au fost arestate, a anuntat un purtator de cuvant al politiei.

Zeci de autospeciale de politie erau prezente la locul protestului, iar fortele de ordine au format un cordon in fata ministerului.

Cateva sute de mineri au venit pe jos din nordul Spaniei pina la Madrid pentru a participa la protest. Sindicatele se asteapta sa participe, la manifestatiile din capitala Spaniei, 25.000 de persoane. (AFP/Mediafax)

×
Subiecte în articol: madrid raniti mineriada