x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Minister(ie) în Marea Britanie. Anunţul politicienilor că vine criza de benzină a dus la blocarea traficului din cauza cozilor la staţiile de alimentare

Minister(ie) în Marea Britanie. Anunţul politicienilor că vine criza de benzină a dus la blocarea traficului din cauza cozilor la staţiile de alimentare

29 Mar 2012   •   14:13
Minister(ie) în Marea Britanie. Anunţul politicienilor că vine criza de benzină a dus la blocarea traficului din cauza cozilor la staţiile de alimentare

Posibilitatea ca transportatorii de carburanti sa intre in greva generala, in Marea Britanie, la care se adauga si declaratiile unor politicieni, care au recomandat cetatenilor sa-si faca rezerba de carburant, a facut ca benzinariile din mai multe parti ale tarii sa fie asaltate de clienti.

Cozile sunt atat de mari, incat politia rutiera a trebuit sa intervina, pentru ca sirurile de automobile blocasera strazile din jur.

Mai mult, sute de benzinarii au fost inchise din ordinul politiei, pentru ca aglomeratia din jurul lor reprezenta un pericol rutier. Alte benzinarii au impus o limita la achizitie care ajunge, in unele parti, si la 10 lire sterline pentru fiecare automobil.

De asemenea, lantul de magazine Halfords a raportat ca vanzarile de canistre de benzina au crescut cu 467%.

Haosul a inceput in urma unor declaratii ale mai multor politicieni, care au sfatuit soferii sa-si faca provizii de carburant, in ideea ca o criza a transportatorilor de benzina este iminenta.

Secretarul de stat din Departamentul de Energie, Ed Davey, a declarat, azi dimineata, ca soferii ar trebui sa alimenteze, daca au rezervorul jumatate gol, pentru a nu se trezi fara benzina, cand greva va incepe.

Apoi a revenit si a declarat ca realimentarea ar trebui facuta chiar daca rezervorul este plin pe trei sferturi.

Declaratia acestuia a venit dupa ce si Francis Maude, ministrul cabinetului, a sfatuit, ieri, soferii sa isi faca rezerve de canistre cu benzina sau motorina.

De altfel, sfatul acesteia a fost criticat aspru de sindicatul pompierilor din Marea Britanie, care a afirmat ca a tine bidoane de benzina in casa reprezinta un pericol de incediu.

In prezent, doar in districtul Dorset, politia a inchis zeci de statii de benzina pentru ca sirurile de masini aflate la coada blocasera traficul.

"Stam in contact cu agentii nostri de pe teren si, unde sunt raportate probleme in trafic, din cauza cozilor, recomandam inchiderea statiilor de benzina", a declarat Inspectorul Sef din Dorset, Nick Maton.

Premierul David Cameron a intervenit si el, afirmand ca, in cazul unei greve a transportatorilor de carburanti, armata tarii va depozita benzina in unitatile militare, iar militarii vor fi instruiti sa conduca cisternele de carburant catre statiile de benzina.

In ultimele doua zile, vanzarile de benzina au crescut cu 81%, iar cele de motorina cu 43%.

×
Subiecte în articol: criza carburant marea britanie