x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ministerul britanic al Apărării: Moral scăzut și dezertări pe frontul din Ucraina

Ministerul britanic al Apărării: Moral scăzut și dezertări pe frontul din Ucraina

19 Iun 2022   •   19:55
Ministerul britanic al Apărării: Moral scăzut și dezertări pe frontul din Ucraina

Atât forțele ucrainene cât și cele rusești au probabil un moral scăzut și se confruntă cu dezertări, transmite Ministerul britanic al Apărării, citat de dpa.

''Forţele ucrainene au suferit probabil dezertări în ultimele săptămâni, cu toate acestea, este foarte probabil ca și moralul ruşilor să rămână deosebit de tulburat.

Continuă să apară cazuri de refuzare a ordinelor de către întregi unităţi ruseşti şi de ciocniri armate între ofiţeri şi soldaţii lor. Factorii care determină moralul scăzut al ruşilor includ percepţia unei conduceri slabe, oportunităţile limitate de rotaţie a unităţilor în afara luptei, pierderile foarte mari, stresul de luptă, o logistică în continuare slabă şi probleme cu plata'', se arată în raportul instituției.

Ambele părți aflate în conflict au "continuat să efectueze bombardamente de artilerie grea" la nord, est şi sud de Severodoneţk în ultimele zile, cu ''puţine schimbări pe linia frontului''.

Guvernul britanic publică periodic actualizări ale informaţiilor despre războiul din Ucraina. Rusia acuză Regatul Unit că desfășoară o campanie de dezinformare țintită. 

 

 

 

×
Subiecte în articol: ucraina Rusia