x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ministerul rus al Apărării va stabili dacă va recupera sau nu drona americană

Ministerul rus al Apărării va stabili dacă va recupera sau nu drona americană

de Redacția Jurnalul    |    16 Mar 2023   •   18:45
Ministerul rus al Apărării va stabili dacă va recupera sau nu drona americană
Sursa foto: Hepta

Ministerul rus al Apărării urmează să decidă dacă poate recupera sau nu drona militară americană căzută în Marea Neagră, anunţă Preşedinţia de la Moscova, potrivit postului de televiziune CNN.

"Este o prerogativă a armatei. Dacă ei cred că acest lucru este necesar pentru interesele noastre şi pentru securitatea zonei Mării Negre, vor face acest lucru", a declarat joi Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului.

Miercuri, Administraţia de la Moscova anunţase că va încerca să recupereze drona militară americană prăbuşită în Marea Neagră în urma incidentului cu avioane de vânătoare ruse, o acţiune care ar putea genera tensiuni suplimentare cu Statele Unite.

Nikolai Patruşev, secretarul Consiliului pentru Securitate Naţională de la Kremlin, a declarat că autorităţile militare ruse vor iniţia activităţi pentru recuperarea dronei americane de tip MQ-9. "Nu ştiu dacă vom reuşi să o găsim, dar trebuie să încercăm. În mod evident, ne vom ocupa de acest lucru şi sper că vom reuşi", a declarat Nikolai Patruşev, citat de cotidianul Le Monde şi de agenţia Interfax.

Washingtonul şi Moscova îşi atribuie reciproc responsabilitatea pentru incidentul aerian produs marţi deasupra Mării Negre, soldat cu prăbuşirea unei drone militare de tip MQ-9 a Statelor Unite.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: drona americana Rusia