x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Miniştrii de externe din Germania, Franţa şi Polonia - negocieri de cinci ore cu preşedintele Ianukovici

Miniştrii de externe din Germania, Franţa şi Polonia - negocieri de cinci ore cu preşedintele Ianukovici

20 Feb 2014   •   18:27
Miniştrii de externe din Germania, Franţa şi Polonia - negocieri de cinci ore cu preşedintele Ianukovici

Miniştrii de externe din Germania, Franţa şi Polonia au avut o discuţie lungă de cinci ore cu preşedintele Viktor Ianukovici, urmând să discute acum cu liderii opoziţiei, în încercarea de a determina cele două tabere să ajungă la un compromis.

Ministrul german de externe, Frank-Walter Steinmeier, a refuzat să comenteze rezultatele întâlnirii, îndreptându-se spre reprezentanţa UE din Kiev imediat după întrevedere.

Anterior, surse din UE spuseseră că miniştrii de externe au încredere că se poate ajunge la un compromis între cele două tabere.

Miniştrii de externe ai Franţei şi Poloniei au scris pe Twitter că au încheiat discuţia cu Ianukovici şi se vor întâlni cu liderii opoziţiei pentru a le propune o soluţie de compromis.

Ministrul francez de externe, Laurent Fabuius, a precizat pe Twitter că discuţia cu Ianukovici a durat cinci ore.

O întâlnire a miniştrilor de externe din UE este programată în această seară pentru a se decide dacă se impun sancţiuni împotriva celor responsabili de represiunea de la Kiev. 

×
Subiecte în articol: sanctiuni ucraina violente ucraina