x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ce spune ministrul de Interne cu privire la aderarea României la Spațiul Schengen

Ce spune ministrul de Interne cu privire la aderarea României la Spațiul Schengen

de Redacția Jurnalul    |    11 Iul 2024   •   17:00
Ce spune ministrul de Interne cu privire la aderarea României la Spațiul Schengen

Ministrul de Interne, Cătălin Predoiu, a comentat ultimele evoluții privitoare la aderarea României la Spațiul Schengen. Suntem relativ optimiști cu privire la acest subiect, dar lucrurile sunt în dinamică, a spus vicepremierul.

Declarațiile au fost făcute în cadrul unei conferințe de presă care a avut loc, joi, la finalul ședinței de Guvern.

„România trebuia să intre de mult în Spațiul Schengen deoarece criteriile au fost îndeplinite de mult timp. Anul acesta depunem eforturi diplomatice de a reuși să ne atingem acest obiectiv. Intrarea în Spațiul Schengen este o decizie care se ia cu unanimitate și nu ține doar de eforturile României”, a explicat ministrul de Interne.

Cătălin Predoiu a mai spus că, din punct de vedere statistic, România stă bine și a devenit un exemplu de bună practică în ceea ce privește combaterea migrației ilegale.

„România în ultimele 12 luni a scăzut migrația ilegală cu 72%. Este din punct de vedere al migrației ilegale una dintre cele mai sigure țări din UE ... este un exemplu de bună practică și este baza demersului nostru diplomatic”, a precizat Predoiu.

Consiliul Justiţie şi Afaceri Interne (JAI) în cadrul căruia se poate lua o decizie privitoare la aderarea României la Spațiul Schengen cu frontierele terestre, se va reuni la toamnă.

×
Subiecte în articol: catalin predoiu schengen