x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ministrul britanic al Apărării: orașele Harkov, Cernihiv și Mariupol sunt sub control ucrainean

Ministrul britanic al Apărării: orașele Harkov, Cernihiv și Mariupol sunt sub control ucrainean

03 Mar 2022   •   11:54
Ministrul britanic al Apărării: orașele Harkov, Cernihiv și Mariupol sunt sub control ucrainean
Sursa foto: Twitter Ministerul Apărării al MArii Britanii

Orașele Harkov, Cernihiv (Cernigău) și Mariupol au rămas în mâinile ucrainenilor în ciuda bombardamentelor intense făcute de forțele din Rusia, a spus joi ministrul britanic al Apărării, potrivit CNN.

„Câteva forțe din Rusia au intrat în orașul Herson, dar situația militară rămâne neclară”, a mai spus ministrul britanic.

Totuși, primarul Ihor Kolykhaiev a spus că militarii ucraineni nu mai sunt în Herson, într-un mesaj publicat miercuri pe Facebook.

Rezidenții trebuie să respecte instrucțiile venite de „la oamenii înarmați care au ajuns în administrația orașului”, a spus Kolykhaiev, indicând faptul că orașul a căzut în mâinile rușilor.

Potrivit informațiilor actualizate ale ministrului britanic al Apărării, cea mai mare parte a uriașei coloane care avansează către Kiev a rămas la peste 30 de kilometri distanță de centrul orașului.

S-au făcut puține progrese în ultimele trei zile din cauza „rezistenței ucrainene, a problemelor mecanice și a ambuteiajelor”, a mai spus ministrul britanic al Apărării.

„Ministrul rus al Apărării a fost forțat să admită că 498 de soldați ruși au fost deja omorâți și 1.597 au fost răniți în războiul lui Putin... Numărul actual al celor uciși și răniți este probabil mai mare și va continua să crească”, a precizat demnitarul britanic.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: harkov mariupol