x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ministrul britanic de Externe işi povesteşte vizita in Romănia pe YouTube

Ministrul britanic de Externe işi povesteşte vizita in Romănia pe YouTube

de Marina Constantinoiu    |    07 Sep 2007   •   00:00
Ministrul britanic de Externe işi povesteşte vizita in Romănia pe YouTube

Călătoriile efectuate de orice ministru de Externe sunt un exerciţiu de sociabilitate, cu speranţa utilizării pe viitor a capitalului obţinut. David Miliband, ministrul britanic de Externe, la fel ca şi predecesorul său, Jack Straw, afişează o destindere deliberată, chiar dacă intr-un stil mai tineresc, dar este mult mai fluent.



Călătoriile efectuate de orice ministru de Externe sunt un exerciţiu de sociabilitate, cu speranţa utilizării pe viitor a capitalului obţinut. David Miliband, ministrul britanic de Externe, la fel ca şi predecesorul său, Jack Straw, afişează o destindere deliberată, chiar dacă intr-un stil mai tineresc, dar este mult mai fluent, potrivit ediţiei de azi a cotidianului britanic The Times, citată de Rompres.


SURPRIZA PE NET. Intr-un videoclip de un minut şi 40 de secunde postat pe site-ul YouTube, Miliband a arătat - in opinia publicaţiei britanice - o abordare populistă, descriind vizita sa ca fiind plină de adrenalină.

"Tocmai vin de la o discuţie chiar animată cu circa 35 de studenţi, oameni de afaceri, tineri politicieni despre viitorul Romăniei, despre viitorul colaborării anglo-romăne", spune ministrul in timp ce este filmat intr-o maşină oficială care circulă pe străzile Bucureştiului.

IL PUTEŢI VIZIONA. Clipul postat miercuri poate fi văzut la adresa http://www.youtube.com/watch?v=Oc4g6Yu8zzE şi a fost vizionat deja pănă joi la prănz de 174 de utilizatori ai Internetului.


PRIMA VIZITA. Şeful diplomaţiei britanice s-a aflat zilele trecute in Capitala Romăniei in cadrul primei sale vizite intr-o ţară din Europa de Est, de la numirea sa in iunie. Miliband a participat la reuniunea diplomaţilor romăni şi a avut o intălnire cu preşedintele Traian Băsescu, precum şI una cu premierul Călin-Popescu Tăriceanu şi cu ministrul de Externe Adrian Cioroianu.


INTALNIREA CU STUDENŢII. Un moment important al vizitei sale la Bucureşti a fost chiar intălnirea cu studenţii romăni, cu care a discutat despre fenomenul globalizeării, precum schimbările climatice, o prioritate pentru Marea Britanie.

In comentariul din The Times, autorul precizează că, la intălnirea cu studenţii, audienţei i s-a spus că trebuie să nu rămănă nepăsătoare la schimbările climatice, mai ales intr-o ţară care s-a confruntat cu secetă şi inundaţii. Intrebat dacă poate demonstra că schimbările climatice sunt cauza acestor probleme, Miliband a declarat: "Nu, nu am nici o dovadă ştiinţifică".


PORTRET. "Marea Britanie a fost unul dintre cei mai puternici susţinători ai aderării Romăniei la familia europeană şi suntem nerăbdători să ne consolidăm parteneriatul in cadrul Uniunii", a declarat ministrul britanic inaintea vizitei sale in Romănia.

David Miliband, in vărstă de 42 de ani, a fost numit in funcţia de ministru de Externe in luna iunie. El a deţinut, anterior, portofoliul de ministru pentru Departamentul de Mediu, Alimentaţie şi Dezvoltare Rurală (DEFRA). David Miliband este de asemenea cofondator al Centrului European pentru Reformă.

×
Subiecte în articol: externe