x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ministrul de Externe al Turciei: Suedia și Finlanda trebuie să înceteze să mai sprijine teroriști

Ministrul de Externe al Turciei: Suedia și Finlanda trebuie să înceteze să mai sprijine teroriști

15 Mai 2022   •   16:30
Ministrul de Externe al Turciei: Suedia și Finlanda trebuie să înceteze să mai sprijine teroriști

Ministrul de Externe al Turciei a spus că Suedia și Finlanda trebuie să înceteze să mai sprijine teroriști și să ridice interdicțiile de export impuse Turciei, în contextul în care doresc să devină membre NATO, relatează Reuters.

Ministrul de Externe al Turciei, Mevlut Cavusoglu, a declarat duminică la Berlin că Suedia și Finlanda trebuie să înceteze să mai sprijine teroriști, să ofere garanții clare de securitate și să ridice interdicțiile de export impuse Turciei.

Mevlut Cavusoglu a mai spus că Turcia nu amenință pe nimeni și nici nu caută să obțină avantaje, ci vorbește în special despre sprijinul Suediei pentru grupul militant kurd PKK. Ankara consideră PKK drept o organizație teroristă.

Finlanda a confirmat că va solicita aderarea la NATO și se așteaptă ca Suedia să îi urmeze exemplul, ca răspuns la invazia Rusiei din Ucraina.

Cu toate acestea, preocupările Turciei ar putea constitui un obstacol, deoarece orice decizie privind extinderea NATO necesită aprobarea unanimă a tuturor celor 30 de state membre, notează Reuters.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Turcia