x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ministrul de Finanțe din Nepal, acuzat că a permis unor persoane să modifice bugetul de stat

Ministrul de Finanțe din Nepal, acuzat că a permis unor persoane să modifice bugetul de stat

07 Iul 2022   •   12:00
Ministrul de Finanțe din Nepal, acuzat că a permis unor persoane să modifice bugetul de stat

Ministrul de Finanțe din Nepal a demisionat, după ce a fost acuzat că a permis unor „persoane neautorizate" să modifice bugetul de stat, potrivit CNN.

Ministrul de Finanțe din Nepal, Janardan Sharma, a demisionat miercuri, după ce președintele parlamentului a ordonat o anchetă privind acuzațiile de modificări neautorizate ale bugetului de stat. Demisia vine în contextul în care Nepalul se confruntă cu o inflație în creștere și cu o scădere a rezervelor valutare.

Partidele de opoziție și unii parlamentari ai alianței de guvernare de centru-stânga l-au acuzat pe Sharma că a invitat „persoane neautorizate" să facă modificări ale unor rate de impozitare în bugetul federal cu doar o zi înainte de a prezenta planul de cheltuieli pentru anul fiscal 2022-23. El a negat acuzațiile.

„Demisionez pentru a ajuta ancheta. Sunt pregătit să mă confrunt nu cu una, ci cu mii de investigații", a declarat Sharma în fața parlamentarilor.

Unii reprezentanții ai presei locale susțin că modificările au fost făcute în buget pentru a favoriza unele întreprinderi.

Președintele parlamentului, Agni Prasad Sapkota, a acordat comisiei 10 zile pentru a examina acuzațiile opoziției. Presiunea asupra lui Sharma a crescut după ce Ministerul de Finanțe a anunțat că imaginile de pe camerele de supraveghere din ziua în care au fost făcute presupusele modificări în buget nu erau disponibile.

„Pentru a-și ascunde greșelile, el a contribuit la distrugerea înregistrărilor CCTV din acea zi", a declarat Pradeep Gyawali, liderul opoziției.

Nepalul a fost afectat de creșterile puternice ale prețurilor la combustibil și alte mărfuri.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: nepal