x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ministrul francez al Culturii este încrezător că Notre-Dame se va redeschide înainte de Paris 2024

Ministrul francez al Culturii este încrezător că Notre-Dame se va redeschide înainte de Paris 2024

06 Aug 2022   •   21:30
Ministrul francez al Culturii este încrezător că Notre-Dame se va redeschide înainte de Paris 2024
Sursa foto: Hepta

Ministrul francez al Culturii, Rima Abdul Malak, și-a exprimat încrederea în accelerarea lucrărilor de restaurare a Catedralei Notre-Dame, al cărei obiectiv este redeschiderea la timp pentru Jocurile Olimpice și Paralimpice din 2024 din Franța.

Abdul Malak a declarat reporterilor, citat de Inside The Game, că este „încrezătoare că 2024 va fi anul în care o mare parte din aceste lucrări va fi finalizată", cu ocazia unei vizite la lăcașul de cult.

Catedrala a fost grav avariată de un incendiu în 2019, care a distrus acoperișul și a prăbușit faimoasa turlă.

În urma incendiului s-au degajat rezuuduri periculoase de plumb, care a trebuit îndepărtat și a dus la o întârziere înainte de a putea începe reconstrucția.

Pandemia de coronavirus a întârziat, de asemenea, lucrările.

Cu toate acestea, președintele francez Emmanuel Macron s-a numărat printre cei care și-au declarat ambiția ca Notre-Dame să își redeschidă porțile atunci când Parisul va primi lumea sportului pentru Jocurile Olimpice și Paralimpice din 2024.

Potrivit lui Abdul Malak și Ministerului Culturii, acest obiectiv va fi cel mai probabil atins.

Comitetul Olimpic Internațional (CIO) a donat 500.000 de euro pentru a contribui la efortul de restaurare.

Peste 750 de milioane de euro au fost strânse pentru fondul de restaurare în doar 10 zile de la incendiu, corporațiile și persoanele fizice făcând donații masive.

(sursa: Mediafax)

×