x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ministrul francez de Interne îi atacă pe români: Se folosesc de copii ca să facă bani

Ministrul francez de Interne îi atacă pe români: Se folosesc de copii ca să facă bani

03 Oct 2011   •   05:24
Ministrul francez de Interne îi atacă pe români: Se folosesc de copii ca să facă bani

Ministrul francez de interne, Claude Guéant, continua ofensiva impotriva romanilor delicventi din Franta. El califica activitatea acestora drept "deosebit de cruda", deoarece se folosesc de copii. Pentru a nu fi acuzat de discriminare, ministrul a subliniat ca nu ii are in vedere pe romi, ci pe cetatenii romani in general.

Claude Guéant a fost invitat la postul BFMTV ca sa discute cu totul alte subiecte: campania pentru alegerile prezidentiale si scandalul legaturilor dintre politistii din Lyon si traficantii de droguri. O intrebare venita din public i-a dat, insa, prilejul sa revina la ceea ce pare unul din subiectele sale favorite: delicventa romanilor, si nu doar a romilor.

Ministrul a declarat ca pune accentul pe nationalitatea romana a delicventilor pentru a putea lupta mai bine impotriva acestora, in colaborare cu tara de origine. "La Paris, si din pacate nu doar la Paris, avem, de cativa ani, si din nou anul acesta, o crestere foarte importanta a delicventei comise de romani. Si este, de altfel, o delicventa deosebit de cruda, deoarece se foloseste foarte mult de copii", a spus Gueant, potrivit Antena3.

Guéant declara, luna trecuta, ca 10 % din cei trimisi in judecata la Paris sunt romani. Declaratia a fost criticata, deoarece nu toti cei judecati sunt si gasiti vinovati si condamnati.

Ministrul a oferit, acum, un exemplu tulburator de exploatare a minorilor, fara sa precizeze daca se referea tot la romani. Acest lucru reiesea, insa, clar din context. "Am aflat ceva ce nu stiam: familiile isi vand fetele tinere pe 120.000 de euro, pentru un an, ca sa se dedea la furturi. Si ele trebuie sa adune cei 120.000 de euro pana la sfarsitul anului" a declarat ministrul.

Anul trecut, guvernul francez a fost puternic criticat, inclusiv de Uniunea Europeana, pentru planurile de expulzare in masa a romilor, cetateni romani. De atunci, Claude Guéant, unul din oamenii de incredere ai presedintelui Sarkozy, a avut grija sa-si indrepte acuzatiile spre romani in general si nu doar spre cei de etnie roma.

×