x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ministrul francez de Interne: Un infractor din zece este român

Ministrul francez de Interne: Un infractor din zece este român

de Marina Constantinoiu    |    12 Sep 2011   •   06:08
Ministrul francez de Interne: Un infractor din zece este român

Claude Guéant, ministrul francez de Interne, a declarat ca la Paris, unul din zece infractori este de cetatenie romana. "Aproximativ 1.200 de cetateni romani au fost deferiti justitiei in primele sapte luni ale anului la Paris. Delincventii romani reprezinta un inculpat din zece in capitala", a precizat Guéant, potrivit Mediafax.

In primele sapte luni ale lui 2011, au fost retinuti 4.800 de romani de catre politia franceza, cu aproape 90% mai mult fata de aceeasi perioada a anului 2010.

Ministrul de interne a cerut instalarea unui magistrat roman la Paris, care va permite organizarea repatrierii delicventilor minori.

"Daca acestia din urma au parinti prezenti in Franta, vor fi predati acestora inainte de a fi repatriati. In cazul in care nu exista informatii despre prezenta parintilor pe teritoriul nostru, acesti minori vor fi incredintati serviciului de ajutor pentru copii din Romania", a subliniat Claude Guéant.

Ca masura preventiva, prefectul politiei din Paris, Michel Gaudin, va interzice cersetoria pe Champs-Elysée, printr-o hotarare care va intra in vigoare in aceasta saptamana.

×