x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ministrul irakian al Comunicaţiilor a demisionat

Ministrul irakian al Comunicaţiilor a demisionat

27 Aug 2012   •   14:29
Ministrul irakian al Comunicaţiilor a demisionat

Ministrul irakian al Comunicatiilor Mohamed Taufiq Allawi a anuntat luni ca si-a prezentat demisia din cauza unor "ingerinte politice" ale premierului Nuri al-Maliki in interiorul ministerului sau, relateaza AFP.

"Am demisionat pentru ca al-Maliki refuza (...) (sa inceteze) ingerintele sale politice in interiorul ministerului meu", a declarat telefonic pentru AFP Allawi, de la Londra, dand asigurari ca i-a cerut la sfarsitul lui iulie sefului Guvernului sa inceteze aceste "ingerinte".

Este vorba despre prima demisie in cadrul Guvernului al-Maliki de la formarea acestuia, in 2010. Anul trecut, ministrul Electricitatii Raad Shalal al-Ani a fost destituit pentru ca a validat doua contracte considerate ilegale, in suma de 1,7 miliarde de dolari.

Allawi este membru al blocului Iraqiya, dominat de catre sunniti, care la inceputul anului a sustinut ideea unei motiuni de cenzura impotriva lui al-Maliki.

"I-am pus anumite conditii premierului, si anume sa inceteze ingerintele politice in cadrul ministerului meu, (spunandu-i ca) altfel nu vreau sa ocup aceasta functie", a declarat Allawi.

"Eu i-am spus ca «fie respectati aceste conditii, fie acceptati demisia mea». Dupa o luna, el a acceptat demisia mea", a declarat Allawi, citand ca ingerinta vointa lui al-Maliki de a transfera functionari din cadrul ministerului Comunicatiilor altor Cabinete, fara sa tina cont de parerea sa.

×
Subiecte în articol: irak demisie mohamed twufiq allawi