x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Colaborare între dictaturi: Ministrul rus al resurselor vizitează Coreea de Nord

Colaborare între dictaturi: Ministrul rus al resurselor vizitează Coreea de Nord

de Redacția Jurnalul    |    15 Noi 2023   •   12:45
Colaborare între dictaturi: Ministrul rus al resurselor vizitează Coreea de Nord

O delegație condusă de ministrul rus al resurselor naturale, Alexander Kozlov, vizitează Phenianul, a anunțat miercuri presa de stat nord-coreeană, în timp ce statul izolat politic a anunțat noi progrese în programul său de dezvoltare a unor noi tipuri de rachete balistice, potrivit Reuters.

Rusia și Coreea de Nord poartă discuții privind economia, știința și tehnologia, a relatat presa de stat KCNA, fără a da detalii.

Kozlov a declarat la o recepția organizată de gazde că Rusia dorește să dezvolte o „cooperare substanțială" cu Coreea de Nord pe baza acordurilor încheiate de președintele rus Vladimir Putin și liderul nord-coreean Kim Jong Un.

El a vorbit și despre „sprijinul deplin" al Coreei de Nord pentru Rusia în ceea ce privește problemele regionale și internaționale. În paralel, o delegație condusă de ministrul culturii din țara asiatică a plecat spre Sankt Petersburg pentru a participa la un eveniment cultural.

Vizita are loc loc în timp ce Coreea de Nord se află în ultimele etape de pregătire pentru lansarea unui satelit de spionaj. Experții internaționali cred că Rusia a oferit asistență tehnică.

Presa de stat nord-coreeană a relatat tot miercuri, că țara a efectuat cu succes teste ale unor „motoare de tip nou cu combustibil solid" pentru rachete balistice cu rază intermediară de acțiune.

Programul de rachete al Coreei de Nord, precum și armele sale nucleare, au fost interzise prin rezoluțiile Consiliului de Securitate al ONU, care a impus sancțiuni țării.

Washingtonul a acuzat Coreea de Nord că a furnizat echipamente militare Rusiei pentru a fi folosite în războiul cu Ucraina. Și Moscova a fost acuzată că a oferit sprijin tehnic militar pentru a ajuta Coreea de Nord.

Coreea de Nord și Rusia au negat orice tranzacție cu arme.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Rusia coreea de nord