x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ministrul sârb al Justiţiei, ţinta unui atentat

Ministrul sârb al Justiţiei, ţinta unui atentat

24 Oct 2009   •   00:00
Ministrul sârb al Justiţiei, ţinta unui atentat

Presa sârbă scrie că o grupare mafiotă pregătea la începutul anului un atentat împotriva ministrului justiţiei, Snezana Malovici, căreia îi reproşau o iniţiativă legislativă. "Un grup criminal suspectat de legături cu Sreten Jocici a ameninţat şi planificat uciderea ministrului justiţiei", potrivit televiziunii B92, care citează o sursă din Ministerul Justiţiei.



Jocici este considerat unul dintre cei mai puternici lideri mafioţi din Balcani. El este închis în Serbia din aprilie, fiind suspectat că a organizat asasinarea jurnalistului croat Ivo Pukanic, directorul săptămânalului croat Nacional, în octombrie 2008. Potrivit cotidianului Blitz, citat de AFP, autorităţile sârbe au fost informate că ucigaşi profesionişti fuseseră angajaţi pentru asasinarea lui Malovici în ianuarie, în faţa maternităţii unde ea urma să nască. Motivul era adoptarea legii privitoare la exproprierea bunurilor criminalilor, adoptată în martie 2009.

"Nu voi renunţa la lupta împotriva crimei organizate şi la reforma din sistemul judiciar. Am încredere în instituţiile care se ocupă de securitatea mea", a spus Malovici.

×
Subiecte în articol: externe snezana malovici